Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Οικονομικά προβλήματα; 6 συμβουλές που πιάνουν


Οικονομικά προβλήματα; 6 συμβουλές που πιάνουν
Ξέφυγε από τα δεσμά του χρέους αλλά και από το άγχος, εύκολα.
Ήξερες πως τα χρέη είναι μια ένδειξη ότι είσαι υποσυνείδητα συνδεδεμένη με κάποιον πρόγονό σου, ο οποίος υπέστη άδικη μεταχείριση; Αυτό επισημαίνεται στα ευρήματα μιας έρευνας, αλλά δε σου δίνει παράλληλα το δικαίωμα να το χρησιμοποιείς ως δικαιολογία για να χρωστάς. Τα χρέη μπορεί να μειώσουν την αυτοεκτίμησή σου: σε κάνουν να νιώθεις ενοχές, ντροπή, αδυναμία. Τι μπορείς να κάνεις:
-->  


1.Αντιμετώπισε την αλήθεια: Εξήγησε την κατάσταση σε φιλικά ή συγγενικά σου πρόσωπα. Θα ανακαλύψεις πως δεν είσαι η μόνη και ότι μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος.

2.Μην ξοδεύεις περισσότερα απ' όσα έχεις: Παλιό, αλλά δοκιμασμένο. Μείνε μακριά από καταναλωτικά δάνεια, απόφυγε τα διακοποδάνεια και μην αγοράζεις με πίστωση.

3.Πλήρωνε τοις μετρητοίς – όταν έχεις: Στα πολυκαταστήματα αρέσκονται στο να σου προτείνουν πιστωτικές κάρτες και ένα σωρό διευκολύνσεις. Ο λόγος είναι ότι οι πελάτες ξοδεύουν τα διπλά, όταν δεν είναι αναγκασμένοι να ακουμπήσουν χαρτονομίσματα στον πάγκο του ταμείου. Πληρώνοντας με μετρητά, ελέγχεις την οικονομική σου κατάσταση.

4.Έλεγχε τις χρεώσεις στο λογαριασμό σου. Πολλές κρυφές χρεώσεις φουσκώνουν το λογαριασμό σου. Ρώτα πάντα και αν κάτι έχει γίνει λάθος, στείλε έγγραφο διαμαρτυρίας. Τα γραπτά πάντα μένουν.

5.Περιόρισε το δαπανηρό τρόπο ζωή σου: Όσο καιρό έχεις χρέη, φρόντισε να επιδίδεσαι στο άθλημα της οικονομίας. Ανάβαλλε τις μεγάλες αγορές, αγόραζε τρόφιμα από φθηνά σούπερ μάρκετ, μην παίρνεις ταξί, σταμάτα να γευματίζεις σε εστιατόρια.

6.Το κάθε ευρώ μετράει: Εκείνοι που εργάζονται σκληρά συνήθως πιστεύουν πως είναι πιο σημαντικό να αυξήσει κάνεις τα έσοδά του παρά να μειώσει τα έξοδά του. Εκείνοι που ξέρουν να διαχειρίζονται χρήματα κάνουν και τα δύο! Εάν εργάζεσαι πολύ και κερδίζεις πολλά (σπάνιο, αλλά συμβαίνει), μην ανταμείβεις τον εαυτό σου με αλόγιστες δαπάνες. Κάνε κράτει.


ΠΗΓΗ : PERIERGAA: Οικονομικά προβλήματα; 6 συμβουλές που πιάνουν 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Flag Counter