Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Οι σκέψεις ενός εφήβου


 Σήμερα θα ασχοληθώ με το χάσμα των γενεών.Έχουν γίνει πολλές αναφορές σχετικά με αυτό το θέμα.Εγώ όμως θα σας πω πώς βλέπω τα πράγματα από την δική μου οπτική γωνία.Θα σας εξηγήσω πώς βλέπουν τα πράγματα οι έφηβοι της δικιάς μου ηλικίας.
  Καταρχήν, είναι γεγονός ότι οι έφηβοι θέλουν τον δικό τους χώρο.Δεν είναι ότι δεν θέλουν τους γονείς τους, απλά θέλουν την ηρεμία τους.Συνήθως ακούν μουσική, χορεύουν και τραγουδούν σαν να βρίσκονται σε κάποια συναυλία ενώ δεν υπάρχει κανένας άλλος στο δωμάτιο.
  Επιπρόσθετα, οι έφηβοι νευριάζουν εύκολα.Αλίμονο αν μπεις στο δωμάτιο τους την ώρα που ακούν μουσική!Μερικές φορές είναι ευέξαπτοι και λένε πράγματα που μπορεί αργότερα να τα μετανιώσουν.Γι'αυτό μην τους κρατάτε κακία, κάποτε θα μεγαλώσουν και θα μετανοήσουν.
  Το πιο επικίνδυνο όμως είναι ότι έχουν πολλή ενέργεια και δύναμη, και τους αρέσουν τα ριψοκίνδυνα πράγματα.Εδώ όμως είναι και ανάλογα το παιδί, γιατί άλλα μπορεί να κάνουν ποδηλασία και άλλα να οδηγήσουν μηχανάκι.Το κακό είναι πως είναι αρκετά παράτολμοι και μπορούν μέχρι και να καπνίσουν.Γι'αυτό οι γονείς θα πρέπει να έχετε τον έλεγχο και να τους διδάξετε τί είναι ωφέλιμο και τι όχι για να γίνουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία.
  Τέλος,θέλω να επισημάνω στους εφήβους να σκέφτονται δυο φορές πριν πουν ή κάνουν κάτι και στους γονείς <<πολλά υπομονή>> που λέει και η Οσία Σοφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Flag Counter