Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Υπερθέρμανση φορητού υπολογιστή




Συμπτώματα:
Τα ανεμιστηράκια του υπολογιστή δε σταματούν αν δουλεύουν.
Η επιφάνεια του υπολογιστή είναι υπερβολικά ζεστή.
Ο υπολογιστής "κολλάει" όταν εκτελώ κάποια απαιτητική εφαρμογή.
Ακούγεται ενοχλητικός ήχος από το σασί του υπολογιστή.
Πιθανά προβλήματα:

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ενδείξεις ότι ο υπολογιστής σας έχει πρόβλημα με το σύστημα ψύξης. Αν όλα αυτά συνδυάζονται με συχνές μετακινήσεις του laptop, μεταχείριση του σε εξωτερικούς χώρους τότε οι πιθανότητες να έχει εμφανιστεί πρόβλημα στο σύστημα ψύξης αυξάνονται.


Επισκευή βλάβης!

Πρόκειται για το πλέον συνηθισμένο πρόβλημα που εμφανίζουν οι φορητοί υπολογιστές. Στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με επιτυχία. Στις πιο απλές περιπτώσεις ο φορητός ανοίγεται και καθαρίζεται διεξοδικά. Σε πιο σύνθετες περιπτώσεις ενδέχεται να χρειαστεί αλλαγή κάποιων ανεμιστήρων, επισκευή της μητρικής πλακέτας ή ακόμα και αντικατάσταση της.
Χρόνος & κόστος επισκευής

Για μία ακόμα φορά η οικονομική εκτίμηση δεν είναι δυνατή αν δεν διαπιστωθεί το ακριβές πρόβλημα του φορητού. Στην περίπτωση που η δυσλειτουργία οφείλεται σε συσσωρευμένη σκόνη και απαιτείται απλός καθαρισμός του υπολογιστή, η επισκευή γίνεται αυθημερόν και το κόστος δεν ξεπερνάει τα 50€. Σε διαφορετική περίπτωση το κόστος κυμαίνεται συνήθως στα 100-150 € και ο χρόνος επισκευής είναι περίπου δυο μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Flag Counter