Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ο δεκάλογος της ελληνικής διαδικτυακής επικοινωνίας


  1. Όλοι οι συνομιλητές σου, ακόμα και αυτοί που εμφανίζονται για πρώτη φορά σε διαδικτυακή συνομιλία σου, σε ξέρουν χρόνια. Ξέρουν τι έχεις σπουδάσει, τι έχεις μελετήσει, πόσο χρονών είσαι, τι εμπειρίες έχεις, σε ποιους πολιτικούς χώρους περιφερόσουν και φυσικά το επαγγελματικό και οικονομικό σου status.

  1. Ως εκ τούτου, ο καθένας έχει το άτυπο δικαίωμα να σου μιλάει όπως γουστάρει, αλλά και ταυτόχρονα να σε κρίνει σε προσωπικό επίπεδο.
  2. Κάθε αντίλογος ξεκινάει με σκοπό να μην καταλήξει πουθενά πέρα από την έντονη προβολή των απόψεων των συμμετεχόντων.
  3. Δεν υπάρχει καλύτερη επιχειρηματολογία από την ad hominem.
  4. Οι άνθρωποι χωρίζονται σε μνημονιακούς και αντι-μνημονιακούς. Όλοι οι μνημονιακοί είναι φιλελεύθεροι και φιλοκυβερνητικοί. Όλοι οι αντι-μνημονιακοί είναι αριστεροί και αντικυβερνητικοί.
  5. Φιλελεύθεροι και νεοφιλελεύθεροι είναι το ίδιο πράγμα. Όπως επίσης οι αντιεξουσιαστές με τους μπαχαλάκηδες που πάντα υποκινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
  6. Αν δεν συμμερίζεσαι τις απόψεις μου, προφανώς είσαι εναντίον μου.
  7. Εάν δεν μιζεριάζεις σημαίνει ότι είσαι αισιόδοξος ή χαρούμενος, πράγμα για το οποίο δεν σου έδωσε κανείς το δικαίωμα σε τέτοιες περιόδους. Αν είσαι αισόδοξος ή χαρούμενος, προφανώς δεν σε ενδιαφέρει η αδικία τριγύρω σου. Η κοινωνική ψυχοσύνθεση προτάσει τάση προς τη μιζέρια, και όχι προς την αισιοδοξία ή τη χαρά.
  8. Η κοινωνική αλληλεγγύη μετριέται μόνο σε ένταση αγανάκτησης.
  9. Δεν υπάρχει υποκειμενική αντίληψη της πραγματικότητας. Τα πράγματα είναι έτσι, και όλοι τα αντιλαμβανόμαστε 100% σωστά.
Addendum: Η ανθρώπινη δραστηριότητα στο διαδίκτυο, υπάγεται και αυτή στους «5 θεμελιώδεις νόμους της ανθρώπινης βλακείας».
Addendum bonus: Το 90% των χρηστών που χρησιμοποιεί για άβαταρ τη μάσκα του Guy Fawkes (όπως αυτή προβλήθηκε στο “V for Vendetta”) δεν μπήκε καν στον κόπο να μελετήσει ιστορικά για τι πράγμα πολέμαγε ο Guy Fawkes. Το 10% μπήκε, αλλά δεν βρήκε κάτι μεμπτό σε αυτό.


Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Flag Counter